'Chelsea meldt zich mogelijk bij Ajax na zware blessure Chilwell'

28 december 2021, 17:12

Chelsea moet op zoek naar een nieuwe linksback. Verdediger Ben Chilwell heeft namelijk een ernstige blessure opgelopen en is de rest van dit seizoen uitgeschakeld. Mogelijk komt de club daarvoor uit bij Ajax, want Nicolas Tagliafico (29) staat op het lijstje. De routinier mag al langere tijd vertrekken en is zijn basisplaats verloren, maar vond tot dusver telkens nog geen nieuwe club. 

Dat schrijft transferspecialist Fabrizio Romano althans. De Argentijn in Amsterdamse dienst is overigens niet de eerste optie voor de Engelse topclub, want Lucas Digne is volgens de journalist de eerste keuze van The Blues. De Fransman zou bezig zijn om een vertrek bij Everton te forceren en daarvan wil trainer Thomas Tuchel profiteren.

Mocht dat niet slagen, dan is Tagliafico wél een serieuze optie. De komst van de Ajax-verdediger is zelfs al 'enkele weken geleden' besproken. Ook een oud-Ajacied is de revue gepasseerd: Sergino Dest werd eerder al gelinkt aan Chelsea, dat hem graag wil hebben. Maar voor de komst van de verdediger van FC Barcelona is nog geen volgende stap genomen.

Lees ook: Ten Hag legt uit waarom hij amper wisselt: "Vinden spelers fijn"

Een laatste optie is dat Chelsea de Nederlander Ian Maatsen terughaalt. De negentienjarige verdediger wordt momenteel verhuurd aan Coventry City, waar hij in het Championship een vaste kracht is dit seizoen. Ook het terugroepen van de aan Peter Bosz verhuurde Emerson Palmieri behoort tot de mogelijkheden, zo weet Romano. Bij Olympique Lyon is de Braziliaan een vaste kracht in de Ligue 1. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen