Ajax-tegenstander Benfica breekt per direct met Jesus

28 december 2021, 15:43

Jorge Jesus is niet langer de trainer van Benfica. De Portugese topclub heeft dinsdagmiddag via de officiële kanalen bekendgemaakt dat de samenwerking met de 67-jarige oefenmeester per direct is beëindigd.

Jesus stond al langere tijd onder druk vanwege tegenvallende sportieve resultaten. Dat de trainer een verstoorde relatie had met de spelersgroep, kwam zijn positie eveneens niet ten goede. Een conflict met Pizzi was voor Jesus spreekwoordelijke druppel. De trainer zette de routinier begin deze week uit de selectie, waarna de spelers de kant van de aanvoerder kozen.

Zo komt er voor Jesus al snel een einde aan zijn tweede periode als trainer van Benfica. Waar de coach in zijn eerste tijdperk als trainer van de Portugese club tien prijzen binnensleepte, werd er de afgelopen anderhalf jaar niks tastbaars gewonnen. In het huidige seizoen ligt Benfica al uit de beker en is in competitieverband de achterstand op concurrenten Sporting Portugal en FC Porto vier punten.

Wel plaatste Benfica zich onlangs voor de knock-outfase van de Champions League, waarin Ajax de tegenstander zal zijn. De clubs nemen het op 23 februari en twee weken later tegen elkaar op. Wie dan bij Benfica voor de groep zal staan, is nog niet bekend.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen