'Bom barst bij Ajax-opponent Benfica: trainer vertrekt'

'Bom barst bij Ajax-opponent Benfica: trainer vertrekt'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

28 december 2021 – Benfica staat op het punt om afscheid te nemen van Jorge Jesus, zo melden diverse Portugese media. De 67-jarige trainer zal nog deze dinsdag zijn ontslag aanbieden. Een slechte verstandhouding met (een deel van) de spelersgroep en tegenvallende resultaten liggen ten grondslag aan de breuk tussen de trainer en club.

Jesus keerde vorig jaar zomer terug bij Benfica nadat hij tussen 2009 en 2015 de club naar tien prijzen had geleid. De tweede periode van Jesus bij de Portugese grootmacht was beduidend minder succesvol. Vorig seizoen greep Benfica naast alle prijzen, in het huidige seizoen zijn de prestaties ook niet om over naar huis te schrijven. Benfica werd onlangs uitgeschakeld in de beker en heeft in competitieverband een achterstand van vier punten op concurrenten FC Porto en Sporting Portugal.

Eerder op de dag werd bekend dat, tot ontevredenheid van de spelersgroep, Pizzi uit de selectie werd gezet. Dat is naar het zich laat aanzien een van de laatste daden van Jesus als trainer van Benfica geweest. De ervaren oefenmeester moet zich vandaag melden op het kantoor van clubpresident Rui Costa, waar hij kenbaar zal maken dat hij zijn taken neerlegt.

Benfica speelt donderdag de topper tegen FC Porto en heeft dan ruim een week vrij. Over een kleine twee maanden (op 23 februari) ontvangt de Portugese club Ajax in de achtste finale van de Champions League. Twee weken later volgt de return in de Johan Cruijff ArenA.

Reacties

gerelateerd