Wat doet Eriksen? Voormalig bondscoach Olsen wijst naar Blind

28 december 2021, 11:19

Morten Olsen hoopt dat Christian Eriksen het voetbal niet vaarwel zegt. De 29-jarige middenvelder zit sinds kort zonder club nadat zijn contract bij Internazionale werd ontbonden.

Eriksen vertrok bij de club uit Milaan omdat hij vanwege zijn onderhuidse defibrillator niet in de Serie A mag spelen. De Deense spelmaker is weer voorzichtig aan het trainen, maar zijn toekomst is omgeven door vraagtekens. "Hij wil weer voetballen", verzekert Olsen tegenover The Athletic. "Ik heb hem bijna zes jaar onder mijn hoede gehad. Hij was een van de spelers die na de training altijd op het veld bleef. Zo was het ook bij Ajax, Tottenham Hotspur en Inter. Hij houdt van voetballen, het gaat hem niet om geld."

De voormalig bondscoach van Denemarken sprak Eriksen twee weken nadat hij tijdens de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland in elkaar zakte. "De eerste vraag voor hem is: kan ik terugkeren in het topvoetbal? Misschien kan hij kijken naar Daley Blind, met wie hij samenspeelde met Ajax. Daley heeft ook een hartprobleem en kreeg een defibrillator, maar speelt nog steeds op topniveau", vervolgt Olsen.

Olsen weet dat de impact van de hartstilstand op het leven van Eriksen enorm is. "In één klap veranderde zijn leven. Hij is pas 29 jaar en normaal gesproken zouden dit zijn beste jaren moeten zijn. Hij zou nog vier à vijf jaar te gaan moeten hebben, maar hij moet de beslissing zelf nemen."

Lees ook: Al twee clubs belden zaakwaarnemer Eriksen: "Hij blijft voetballen"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen