Zirkzee pikt doelpunt mee in zevenklapper van Anderlecht

27 december 2021, 22:50   Bijgewerkt: 27 december 2021, 23:30

Anderlecht heeft 2021 op zéér overtuigende wijze afgesloten. De ploeg van Vicent Kompany deelde in de uitwedstrijd tegen Beerschot een ongenadig hard pak slaag uit: in Antwerpen werd het maandagavond maar liefst 0-7 voor de club uit Brussel. Onder meer Joshua Zirkzee (archiefbeeld) deelde mee in de feestvreugde van Anderlecht. Eén keer eerder boekte Anderlecht zo'n ruime zege in een uitwedstrijd.

Voor Beerschot werd het een ontzettend pijnlijke avond. Alles ging mis. Al voor het rustsignaal stond er een 0-3 tussenstand op het scorebord dankzij twee treffers van Yari Verschaeren en eentje van Zirkzee – zijn tiende in dienst voor Anderlecht. Ook kwam de thuisploeg met een man minder op het veld te staan, omdat Raphael Holzhauser vlak voor de pauze een rode kaart pakte.

Zo werd het een doodeenvoudige wedstrijd voor Anderlecht. Paars-wit drukte na rust het gaspedaal nog een paar keer in en liep zo uit naar een 0-7 zege. De vier treffers in de tweede helft kwamen op naam van Lior Refaelov, Benito Raman (tweemaal) en Francis Amuzu. De zevende Anderlecht-treffer typeerde de avond van de thuisploeg: een eenvoudig schot van Amuzu ging heel knullig door de benen van doelman Mike Vanhamel.

Anderlecht staat na 21 competitiewedstrijden derde, met negen punten achterstand op koploper Union.