Groningen heeft genoeg gezien en stuurt Zweed na 1 minuut weg

27 december 2021, 18:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Groningen heeft afscheid genomen van Elias Olsson. De achttienjarige verdediger werd op de laatste dag van de zomerse transferwindow opgehaald bij Kalmar FF en tot het einde van het jaar gehuurd, maar de middenmoter heeft besloten de koopoptie in het contract niet te lichten. Olsson keert daarom terug naar zijn vaderland.

Dat laat FC Groningen weten op de clubwebsite. Het verblijf van Olsson in de Eredivisie werd uiteindelijk teleurstellend. De Zweedse verdediger kwam in de competitie alleen tegen Fortuna Sittard in actie. Hij werd een minuut voor tijd het veld in gestuurd. Zijn Eredivisie-inbreng bleef dus beperkt tot één minuut. In de beker tegen Helmond Sport speelde hij negen minuten.

'Wij waren zeker niet ontevreden over de ontwikkeling van Elias in Groningen en hij paste zich ook goed aan in zijn nieuwe leefomgeving', schrijft technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de clubwebsite. 'Wij moesten echter nu een beslissing nemen over de koopoptie. De voorwaarden die hieraan waren gesteld, waren voor ons op dit moment te fors. Daarom was het voor ons niet mogelijk om Elias definitief over te nemen van Kalmar en hebben we moeten besluiten om hem weer te laten gaan.'

Geen Griek voor Utrecht

FC Utrecht werd de laatste uren door Griekse media in verband gebracht met Anastasios Chatzigiovanis, maar de Griekse aanvaller komt deze winterstop niet naar de Domstad. Dat meldt Voetbal International. Chatzigiovanis staat weliswaar op de scoutingslijst van FC Utrecht, maar zijn komst heeft deze winterstop volgens het tijdschrift 'geen prioriteit'. Mogelijk komt hij in de zomer weer in beeld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen