Franse bond knikkert Lyon van Bosz uit beker na rellen

27 december 2021, 17:30

De Franse bond heeft besloten Olympique Lyon en Paris FC uit het bekertoernooi te zetten. Supporters van de clubs zorgden op vrijdag 17 december voor veel ongeregeldheden tijdens hun ontmoeting in de Coupe de France. Fans bestormden het veld en staken veel vuurwerk af. De bond is onverbiddelijk.

De bekerwedstrijd werd voortijdig gestaakt. Een vervolg van de wedstrijd komt er niet, waardoor het Nederlands getinte OGC Nice zich automatisch heeft geplaatst voor de achtste finale van het bekertoernooi. Voor Lyon is het niet de enige straf: de middenmoter heeft tot het einde van het seizoen een verbod op het meenemen van uitsupporters opgelegd gekregen.

De supporters van Olympique Lyon laten zich de laatste weken sowieso al niet van hun beste kant zien. Tijdens de wedstrijd tegen Olympique Marseille smeet een van de bezoekers een vol waterflesje op het hoofd van Dimitri Payet, waardoor ook die wedstrijd moest worden gestaakt.

Het zal Lyon-hoofdcoach Peter Bosz niet helpen. Hij bezet met de subtopper van vorig seizoen de teleurstellende dertiende plaats op de ranglijst. Bosz verzamelde in achttien wedstrijden slechts 24 punten, waardoor de gewenste deelname aan de Champions League ver weg is. Voorlopig krijgt Bosz het vertrouwen, maar een magere serie na de jaarwisseling kan daar verandering in brengen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen