Deense spelers fel tegen Qatar: "Het is een ramp"

Deense spelers fel tegen Qatar: "Het is een ramp"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

27 december 2021 – De spelers van het Deense nationale elftal hebben in statements duidelijk gemaakt wat zij vinden van het WK in Qatar dat over exact een jaar zal worden georganiseerd. Het eindtoernooi stuit op forse kritiek vanwege de slechte mensenrechten in het land, waar de Denen zich dus over uitspreken. Spelers vinden het beter als het toernooi elders wordt georganiseerd.

"Iedere voetballer aan wie je het vraagt, zal zeggen dat het een ramp is. Althans, dat is mijn mening. Ik denk dat niemand het binnen onze selectie het een goed idee vindt", citeert Nu.nl uit de mond van middenvelder Thomas Delaney, die uitgesproken is. "Ik heb er niet veel ontmoet die zeggen dat het absoluut fantastisch is Voor mij is het in alle opzichten een slecht idee. Ik zou willen dat het anders was. Het gaat alleen maar om geld."

Het zijn woorden waar doelman Kasper Schmeichel zich in kan vinden. "Of ik tevreden ben met het organiserende land? Zeker niet, maar ik ben niet de persoon die dat kan veranderen. Het enige dat we kunnen doen, is onze onvrede uiten."

De mensenrechtenorganisaties spreken al jaren schande van het feit dat de FIFA de organisatie van het grote toernooi in handen legt van Qatar. Een onderzoek van The Guardian wees uit dat er de laatste jaren liefst 6500 arbeidsmigranten zijn overleden tijdens de bouw van de voetbalstadions. Ook in Nederland is de roep om een hard statement groot. Verder dan een shirt met daarop een tekst dat voetbal voor verandering staat in de WK-kwalificatie kwam het Nederlands elftal vooralsnog echter niet. Het toernooi gaat volgend jaar november van start.

Reacties

gerelateerd