Koning Trauner: geen speler won meer duels in 2021

27 december 2021, 12:46

Gernot Trauner is de koning van de duels in de Eredivisie. Geen speler op de Nederlandse velden won in 2021 meer van zijn persoonlijke duels dan de Oostenrijkse verdediger, die in de eerste weken van het seizoen een zeer betrouwbare indruk maakt in het hart van de Rotterdamse defensie.

De Oostenrijker begon 67,3 procent van zijn persoonlijke duels in de Eredivisie, een percentage waar geen speler in de Eredivisie aan kan tippen. Hij blijft FC Twente-verdediger Pawel Bochniewicz nipt voor: hij heeft een winstpercentage van 67,1. Ook de naar Frankrijk vertrokken Azor Matusiwa (67,0), Eric Botteghin (66,7) en Mike van der Hoorn (66,1 procent) scoren goed.

De geweldige prestaties van de verdediger vallen ook op bij de media. Het Algemeen Dagblad deelt wekelijks cijfers uit aan alle spelers in de Eredivisie en heeft met Trauner de koploper van het klassement. De Oostenrijkse verdediger heeft een gemiddeld cijfer van 6,87. Dat is meer dan nummer twee Ibrahim Sangaré en nummer drie Justin Bijlow (6,82 en 6,70).

Daarmee ontpopt Trauner zich tot een van de beste aanwinsten van dit seizoen. De verdediger werd voor een bescheiden bedrag opgepikt bij het Oostenrijkse LASK Linz, waar hij zelden de internationale spotlights haalde. Dit seizoen vormt hij een centraal duo met Marcos Senesi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen