Voormalig Ajax-talent woog 100 kilo: "Was heel lang depressief"

27 december 2021, 12:28

Lorenzo Ebecilio gold lange tijd als een van de grotere talenten uit de jeugdopleiding van Ajax, maar is de laatste jaren uit beeld geraakt. De middenvelder, die in 2010 debuteerde namens de Amsterdammers, speelde de laatste twee jaar geen minuut. Een gitzwarte periode lag daaraan ten grondslag.

De voormalig jeugdinternational speelt nu bij de Griekse tweededivisionist Achyronas Liopetriou. Na Ajax begon hij aan een zwerftocht langs Metallurg Donetsk, FK Qabala, Mordovia Saransk, FC Anzhi, APOEL Nicosia, Rode Ster Belgrado en het Japanse Júbilo Iwata. Daar maakte hij in december 2019 zijn laatste minuten als middenvelder.

In gesprek met Voetbal International verklaart hij zijn lange absentie. "Ik ben heel lang depressief geweest. Ik kwam maar niet uit het zwarte gat. Er is heel veel gebeurd. Ook zaken waar ik anderen mee kan kwetsen en dat doe ik liever niet. Ik woog bijna honderd kilo. Het eten gaf me een lekker gevoel. Ik deed andere dingen om me gelukkig te voelen", doelt hij op bovenmatig alcoholgebruik.

Hij schrok regelmatig van zichzelf, bekent hij. "Ik heb meerdere keren in de spiegel gekeken en gedacht: Verdomme, wat ben jij dik. Dit keer had ik echt zoiets van: Ik ga het nu écht doen. We gaan deze kant op. Ik kan het gewoon nog." De dertigjarige middenvelder is momenteel hard aan het werk om zijn rentree te maken als profvoetballer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen