'PEC Zwolle-flop moet nieuwe aanvalsleider bij Juventus worden'

27 december 2021, 12:17

Juventus gaat tijdens de komende transferperiode op zoek naar een extra aanvaller. La Gazzetta dello Sport heeft begrepen dat alle pijlen worden gericht op een oude bekende uit de Eredivisie: Gianluca Scamacca van Sassuolo.

Scamacca maakte op jonge leeftijd de overstap van de opleiding van AS Roma naar die van PSV. Het bleef voor hem bij drie duels in de Keuken Kampioen Divisie met de beloftenploeg van de Eindhovenaren. Daarna keerde hij terug naar Italië om voor een kans bij Sassuolo te gaan. Die club verhuurde hem vier keer, onder meer aan PEC Zwolle. Maar ook in Overijssel werd het geen groot succes voor Scamacca.

Na een meer succesvolle uitleenbeurt bij Genoa, keerde hij terug bij Sassuolo. Daar werd hij dit seizoen basisspeler en wist hij tot dusver zes keer het net te vinden. Als klap op de vuurpijl leverde dit Scamacca ook nog eens in september zijn debuut op in de Italiaanse ploeg. De 22-jarige Scamacca zou nu dus nadrukkelijk in beeld zijn bij Juventus, dat ook aan grotere namen als Anthony Martial, Pierre-Emerick Aubameyang, Alexander Isak en Mauro Icardi zou denken. La Gazzetta dello Sport is echter overtuigd: de keuze van de Oude Dame is gevallen op de voormalig speler van PSV en PEC Zwolle.

Lees ook: Jongensdroom: PEC-flop opgenomen in selectie Europees kampioen Italië

Scamacca is echter niet voor een prikkie op te halen bij Sassuolo: de Serie A-club zou maar liefst veertig miljoen euro verlangen voor haar aanvalsleider. Mocht de transfer van Scamacca doorgaan, dan komt hij bij een club in moeilijkheden terecht. Nadat Juventus vorig jaar ternauwernood een Champions League-ticket bemachtigde, staat de recordkampioen dit seizoen op een teleurstellende vijfde plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen