Dumfries stellig: "Er gaat veel talent verloren in Nederland"

27 december 2021, 11:54

Denzel Dumfries is hét schoolvoorbeeld voor laatbloeiers in de huidige voetbaljungle. Lange tijd bleef een uitnodiging van een betaald voetbalclub zoals bekend uit, maar op zijn twintigste knokte hij zich naar het profvoetbal. Vijf jaar later is hij basisspeler bij Inter en het Nederlands elftal. 

Dumfries weet dat hij niet de makkelijkste route naar de top bewandelde. "Ik ben eerlijk, toen ik mijn contract had getekend bij Inter, dacht ik wel even: dat heb ik toch maar gedaan ondanks dat zoveel mensen niet in mij geloofden", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Ik denk echt dat er in Nederland veel talent verloren gaat door een bepaalde blik op voetballers. Ze zien de potentie gewoon niet, zeker bij verdedigers. Maar ik heb nooit opgegeven."

Stefan de Vrij, die eveneens wordt geïnterviewd door de krant, kan zich vinden in de woorden van zijn ploeggenoot bij Oranje en Inter. Hij reageert op de woorden van Dumfries dat hij nooit opgaf. "Maar als ze continu tegen je zeggen dat je niet goed genoeg bent, moet je oppassen dat je daar op een gegeven moment ook zelf in gaat geloven."

Dumfries deed dat niet. "Ik vond het meer jammer voor die mensen zelf omdat ze zo'n beperkte visie hadden. Je kunt zoveel bijleren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen