Jordi Cruijff gelooft bij FC Barcelona: 'Klankbord Xavi'

27 december 2021, 10:47

De Spaanse krant Sport pakt maandag uit met een lovend stuk aan het adres van Jordi Cruijff. De zoon van de legendarische nummer veertien is sinds augustus in dienst bij FC Barcelona als sportief adviseur.

Volgens Sport geldt Cruijff als een klankbord voor de nieuwe hoofdtrainer Xavi Hernandez. 'Eerst hielp hij Koeman in alles wat hij kon en nu is hij een klankbord geworden voor Xavi', begint de krant over de Nederlander. Volgens het medium heeft Cruijff een juiste keuze gemaakt om in deze rol aan de slag te gaan bij de club. 'Zo is hij niet verantwoordelijk voor de keuzes van anderen, maar enkel die van zichzelf'.

Het voordeel dat Cruijff heeft, is volgens Sport dat hij de club door en door kent. 'Hij en Xavi kennen de geschiedenis van Barcelona en welke richting de club op moet gaan. Cruijff is de rechterhand en het denkende hoofd bij de sportreorganisatie van Barça. Met Jordi beginnen alle beslissingen voetbalgevoel te krijgen en Mateo Alemany, spijkerhard in onderhandelingen, vormt de uitvoerende arm van dit nieuwe concept dat aan de club wordt opgelegd, met een taakverdeling op basis van de kwaliteiten van elk.'

Lees ook: Jordi Cruijff keert na 25 jaar terug bij FC Barcelona

Het seizoen in LaLiga is op één wedstrijd na halverwege. FC Barcelona staat op een teleurstellende zevende positie, maar de achterstand op nummer vier Rayo Vallecano bedraagt slechts twee punten. Op 2 januari komt de Catalaanse topclub weer in actie: dan wacht het uitduel bij Real Mallorca.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen