Club Brugge-coach baalt van acties Lang: "Uiteraard niet blij mee"

27 december 2021, 09:51

Noa Lang heeft zich de nodige kritiek op de hals gehaald van Belgische media, na zijn verschijning in de stadsderby tussen Club Brugge en Cercle Brugge. De Nederlandse aanvaller kreeg na het duel zijn tweede gele kaart omdat hij een poster van de thuisploeg van de muur scheurde.

'Nee, het was niet de wedstrijd van Noa Lang', stelt Het Laatste Nieuws. 'De Nederlander kon niet beslissend zijn en liep het hele duel te sakkeren, maar slaagde er toch in de spotlights te halen. Twee keer geel pakken zonder overtredingen te maken, da's op z'n minst opmerkelijk en vooral niet slim. Verzachtende omstandigheid: Lang werd bij momenten stevig aangepakt door de Cercle-spelers.'

Lang kreeg zijn eerste gele kaart in de eerste helft van het met 2-0 verloren duel. De voormalig speler van Ajax en FC Twente werd bestraft omdat hij geïrriteerde gebaren maakte, een bal wegtrapte en klaagde bij de arbiter van dienst. "Ik ben er uiteraard niet blij mee, al weet ik niet wat er na de match gebeurd is", stelt Club Brugge-coach Philippe Clement. "Zijn uitsluiting is een nadeel voor de hele groep, want nu moet hij weer een wedstrijd missen."

Lees ook: Lang krijgt na wedstrijd rood voor gedrag in spelerstunnel

De houding van Lang wordt wel vaker bekritiseerd in België. Zo vertelde Radja Nainggolan eerder al dat hij het gedrag van de Oranje-international 'niet kan uitstaan'. Bondscoach Louis van Gaal heeft al eens met Lang gesproken over zijn houding. De trainer zal ook dit moment niet zijn ontgaan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen