'Inter ziet in Haller perfecte vervanger Lukaku en legt contact'

26 december 2021, 22:18

Terwijl Ajax zijn topschutter Sébastien Haller in januari sowieso al (gedeeltelijk) lijkt te moeten missen door de Afrika Cup, heeft het er nog een zorg bij gekregen. Volgens Italiaans journalist van TV Dello Sport Rudy Galetti is de Italiaanse grootmacht zeer gecharmeerd van de kwaliteiten van de Ivoriaan en heeft Inter zelfs al contact opgenomen met de zaakwaarnemer van Haller.

Inter had de afgelopen jaren met Romelu Lukaku een grote sterke spits in de aanval lopen, die de ene na de andere treffer produceerde. Deze zomer werd hij door Chelsea teruggekocht voor 115 miljoen euro, maar Inter besloot niet direct een dure vervanger te halen. Met Edin Dzeko haalde het wel een nieuwe spits in huis, maar hij zou op de nominatie staan om te vertrekken.

Inter zou in Haller een vergelijkbare spits zien met Lukaku. Hij heeft hetzelfde postuur, vormt een aanspeelpunt en kan doelpunten maken. Galetti weet echter niet of Inter bereid is zo diep in de buidel te tasten voor Haller, maar weet dat er serieuze interesse is. De 27-jarige spits staat in de Eredivisie op twaalf goals en vier assists na zeventien wedstrijden.

Lees ook: Slecht nieuws voor Ajax en PSV

Haller maakte dit seizoen voornamelijk grote indruk in de Champions League door maar liefst tien keer te scoren in zes wedstrijden. Haller speelde eerder voor Eintracht Frankfurt, waar hij ook al imponeerde. Voor tientallen miljoenen vertrok hij naar West Ham United, waar hij het niveau niet aan bleek te kunnen. Voor Ajax is hij echter een schot in de roos.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen