Met schaamrood op de kaken flikt Lukaku het weer tegen Villa

26 december 2021, 20:25

Maar liefst drie maanden lang heeft hij ernaar uitgekeken, maar Romelu Lukaku heeft namens Chelsea eindelijk weer eens het net weten te vinden in de Premier League. Het was direct ook een heel belangrijk doelpunt, want zijn treffer leek lang de winnende te zijn, maar uiteindelijk maakte Jorginho er nog 1-3 van nadat Lukaku een penalty versierde. Zo blijft Chelsea in het spoor van Liverpool en Manchester City.

Zonder oud-Ajacieden Hakim Ziyech en Anwar El Ghazi op het veld leefde bij Chelsea lang de angst dat het punten zou verspelen op Boxing Day. Na een halfuur spelen kwam het namelijk op achterstand door een eigen goal van Reece James. Nog voor rust trok Jorginho uit een penalty de stand echter gelijk, maar het had veel moeite om de wedstrijd in controle te houden.

Na rust werd Romelu Lukaku in de ploeg gebracht bij Chelsea en dat wierp zijn vruchten af. Lukaku werd deze zomer voor 115 miljoen euro teruggehaald naar Londen, maar scoorde voor het laatst in de Premier League op 11 september tegen nota bene Aston Villa. Sindsdien lukte het hem in vele wedstrijden niet meer het net te vinden, maar enkele minuten na rust kreeg hij dat toch voor elkaar.

Vanaf de flank kreeg hij een afgemeten voorzet die hij rustig binnenknikte. Daarmee maakte hij zijn derde doelpunt tegen Aston Villa dit seizoen van de in totaal vier treffers. El Ghazi kwam er een kwartier voor tijd nog in, maar kon geen potten breken. Een tweede strafschop van Jorginho (uitgelokt door Lukaku) zorgde er uiteindelijk voor dat het nog 1-3 werd. Het gat tussen Chelsea en koploper City blijft zodoende zes punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen