PL: spektakel bij City, bizar record Kane en Arsenal ruikt CL

26 december 2021, 17:57

Traditiegetrouw is er in Engeland weer volop gevoetbald op Tweede Kerstdag. Ondanks dat drie duels door coronaperikelen niet doorgingen, kwamen onder meer Manchester City, Arsenal en Tottenham Hotspur wel in actie. Zij wonnen allemaal, maar ieder duel had zijn eigen verhaal. Zo leek het een hele simpele middag te worden voor koploper Manchester City, maar werd het nog even billenknijpen.

Manchester City nam het thuis op tegen Leicester. De ploeg van Pep Guardiola is in bloedvorm en won al acht competitieduels op een rij. In de laatste twee wedstrijden maakte het maar liefst elf doelpunten en ook tegen Leicester vielen de goals als rijpe appelen van de boom. Het walste in het eerste halfuur namelijk volledig over Leicester heen en stond binnen no time met 4-0 voor.

Kevin De Bruyne, Ilkay Gündogan en penalty's van Raheem Sterling en Riyad Mahrez waren daarvoor verantwoordelijk. Vanaf dat moment konden The Citizens met de spreekwoordelijke voeten omhoog zitten, maar dat nam de ploeg iets te letterlijk. Na rust zag het Leicester namelijk volledig terug in de wedstrijd komen. Goals van James Maddison, Ademola Lookman en Kelechi Iheanacho brachten de stand terug op 4-3. Uiteindelijk schrok City net op tijd wakker en maakten Aymeric Laporte en Sterling dat op tijd goed (6-3).

Terwijl City het gat met Liverpool daarmee (tijdelijk) op zes punten zet, deed Arsenal uitstekende zaken in de strijd op een Champions League-ticket. Zelf won het overtuigend van hekkensluiter Norwich City met 0-5 en het zag naaste concurrent West Ham United onderuit gaan met 2-3 bij Southampton. Daardoor is het gat tussen nummer vier Arsenal en West Ham, dat afzakt naar plek zes nu zeven punten.

Tottenham Hotspur heeft ook geprofiteerd van de misstap van West Ham door zelf met 3-0 te winnen van Crystal Palace. De doelpunten kwamen van Heung-Min Son, Lucas Moura en Harry Kane. Vooral het doelpunt van Kane was een hele bijzondere. Hij scoort namelijk altijd op Boxing Day en heeft daarmee een record geëvenaard. Hij maakte zijn negende goal op Tweede Kerstdag en evenaart daarmee het record van Robbie Fowler. Kane heeft in al zijn zes duels op Boxing Day gescoord nu. Tottenham wipt met een punt meer over West Ham heen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen