Verbazing over Bergwijn: "Hoe denk je dat hij nu op de bank zit?"

26 december 2021, 16:40

Steven Bergwijn moest vanmiddag andermaal op de bank beginnen bij Tottenham Hotspur en daar snapt Jan van Halst helemaal niets van. De analist zag de international van Oranje in de League Cup uitstekend spelen had hem aan de aftrap verwacht in de competitiewedstrijd tegen Crystal Palace.

"Hij was deze week goed tegen West Ham", aldus Van Halst bij Ziggo Sport. "Hij was een beetje recalcitrant in die wedstrijd en wilde zich graag laten zien. Die bluf was leuk en hij doet altijd zijn werk, maar het is vaak een beetje nederig. In de kwartfinale van de League Cup werd hij na een uur gewisseld. Ik dacht: laat hem nou verdomme staan. Maar ik dacht ook dat hij dit weekend dan wel zou spelen."

Bergwijn begon echter andermaal op de bank, terwijl Lucas Moura een basisplaats kreeg van manager Antonio Conte. Ik vind Bergwijn technisch beter dan Moura. Hij heeft ook een persoonlijke actie in de kleine ruimte, dat weten wij uit zijn tijd bij PSV. Als je als voetballer zo'n wedstrijd speelt, dan heb je zelfvertrouwen. Dan moet je hem altijd opstellen, dat zijn ook wetten. Je dwingt dat af, hoe denk je dat hij nu op de bank zit?"

De inmiddels 24-jarige Bergwijn staat sinds januari 2020 onder contract bij Tottenham en ligt nog tot medio 2025 vast in Londen. De geboren Amsterdammer kan lang niet altijd rekenen op speeltijd en werd al in verband gebracht met een transfer naar Ajax. Voorlopig lijkt dat er nog niet in te zitten. Bergwijn speelde al in de jeugd van Ajax en was daarna jarenlang actief bij PSV.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen