Martínez straks tien jaar bondscoach België? "Dan eerst WK winnen"

Martínez straks tien jaar bondscoach België? "Dan eerst WK winnen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

25 december 2021 – Roberto Martínez sluit niet uit dat hij in 2026 tien jaar bondscoach van België is. Dat heeft de bondscoach verteld in een uitgebreid interview met Eleven Sports.

De Spanjaard sluit niet uit dat hij nog vijf jaar doorgaat bij de Belgische bond. Belangrijk is dan wel dat de Rode Duivels volgend jaar het WK in Qatar winnen. Want een prijs winnen is wat de zogenoemde 'gouden generatie' van de Belgen nog niet is gelukt.

Toch veroverde Martínez met zijn ploeg het brons op het WK van 2018 in Rusland. Martínez verwacht echter niet dat er voor het aanstaande WK al duidelijkheid is over zijn toekomst in de dug-out van de Belgische nationale ploeg.  "Het WK zelf zal waarschijnlijk ook invloed hebben. Als we het WK winnen, zou het mooi zijn om door te gaan en te streven naar 2026. Maar dat is nu nog te ver weg om nu iets over te zeggen." Martínez heeft in ieder geval geen ambities om op korte termijn een functie buiten het trainerschap te bekleden. "Nee, ik ben nog te jong. Ik wil het gras voelen."

Lees ook: Alderweireld: "Zonder prijs is deze generatie niet mislukt"

België is van de partij in Qatar, na een overtuigende kwalificatiereeks. De Belgen eindigden bovenaan in de groep, boven Wales en Tsjechië. Het wereldkampioenschap van 2022 biedt België waarschijnlijk de laatste kans om te profiteren van de huidige generatie goede voetballers en het land haar eerste trofee te schenken.

Reacties

gerelateerd