Dumfries heeft hoge verwachtingen van Oranje op WK

25 december 2021, 13:39

Denzel Dumfries denkt dat het Nederlands elftal hoge ogen kan gaan gooien op het WK in Qatar van volgend jaar winter. De rechtsback van Oranje en Inter beleefde met de uitschakeling in de achtste finale van het EK afgelopen zomer een pijnlijke vuurdoop, maar heeft vertrouwen in een betere prestatie op het wereldkampioenschap.

"Daar wíl ik niet bij zijn, daar móét ik bij zijn", vertelt de rechtsback aan Voetbal International. "Daar droom je van als jochie. Ik moet er dus voor zorgen dat ik heel veel minuten maak bij Inter. Want ik denk dat wij met Oranje op het WK tot veel in staat zijn. Vanaf het moment dat Ronald Koeman kwam, waren we een team in ontwikkeling. Inmiddels hebben we een heel ervaren groep."

Dumfries wijst op het hoge aantal spelers bij Europese topclubs. "Inter, Barcelona, Paris Saint-Germain, Juventus, Liverpool, Dortmund, Tottenham, Ajax en PSV. We hebben een goede mix van ervaren jongens en grote talenten. Juist doordat we al een aantal jaren samenspelen en steeds meer ervaring krijgen, mag je ook steeds meer van ons verwachten, denk ik. Ik doe dat in elk geval wel. We worden steeds sterker, dat voelen we wel met elkaar."

Dumfries was afgelopen zomer een van de weinige spelers die zich aan de malaise onttrok. De rechtsachter was met goals en zijn ontembare rushes van waarde in de groepsfase, maar kon uitschakeling door Tsjechië in de achtste finale niet voorkomen. Met zijn optredens verdiende hij wel een toptransfer naar Inter. Daar is hij na een lastige periode nu basisspeler.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen