Emanuelson lyrisch over Ten Hag: "Buitencategorie"

25 december 2021, 09:17

Urby Emanuelson komt al maandne niet meer in de plannen voor bij FC Utrecht, maar hoeft zich niet te vervelen. De linkspoot is nu namelijk al bezig met zijn eerste stappen als trainer: Emanuelson is stagiair bij de Onder-17 van FC Utrecht. Hij had diverse coaches die nu voorbeelden voor hem zijn.

De verdediger annex middenvelder speelde onder meer bij Ajax, AC Milan, AS Roma en Fulham, maar trof bij FC Utrecht een van de beste coaches uit zijn loopbaan. "Erik ten Hag heeft mij enorm verrast", vertelt hij aan Voetbal International. "Hij denkt als een buitenlandse trainer. Na een paar jaar in het buitenland kwam ik in Utrecht terecht. Wat opviel, waren de lange dagen. Twee volle voetbaltrainingen of tactische trainingen van twee uur. Steeds weer legde Ten Hag het spel stil. Stiekem dacht je: Trainer, moet dit nu? Maar iedereen accepteerde het. Zijn aanpak werkte."

Emanuelson is onder de indruk van de hand van Ten Hag bij Ajax. "Wat ik vooral knap vond, was dat hij een eigen speelwijze erin kon stampen. Wat me te binnenschiet, is een uitduel met Ajax. We trainden heel de week in een 3-5-2-formatie. Hij had aan alle details gedacht. Alles waar we die week op hadden getraind, kwam eruit in die wedstrijd. We gingen met 1-1 de rust in, maar iedereen wist: Deze gaan we winnen. En dat lukte ook. Ten Hag had de puzzel perfect gelegd. Hij is buitencategorie, een perfectionist. Voor iedere veldtrainer een voorbeeld."

De 35-jarige Emanuelson zat dit seizoen nog geen een keer bij de wedstrijdselectie van FC Utrecht. Zijn laatste optreden in de hoofdmacht dateert van mei 2021, toen hij nog 81 minuten mocht meedoen tegen PSV.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen