'Spanje en Marokko strijden om diensten van Barcelona-talent'

24 december 2021, 22:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De carrière van FC Barcelona-aanvaller Ez Abde is in een stroomversnelling beland. Het twintigjarige talent maakte vrijwel direct na het ontslag van Ronald Koeman zijn debuut en is de laatste weken zelfs basisspeler in het elftal van Xavi. Met een mogelijk interlanddebuut lonkt alweer de volgende stap. De vraag is echter: voor welk land?

De twintigjarige Abde werd geboren in het Marokkaanse Beni Melal, maar woont al lange tijd in Spanje. Hij heeft zowel een Marokkaans als een Spaans paspoort en zou dus voor beide landen uit kunnen komen. Die keuze lijkt hij nu plotseling snel te moeten gaan maken. De aanvaller is door Marokko namelijk opgeroepen voor de Afrika Cup, die komende maand plaatsvindt.

Volgens Marca heeft de Spaanse bond daarop snel toegeslagen. De afgelopen dagen zou de bond er alles aan hebben gedaan om hem te overtuigen niet voor Marokko te kiezen. Daarbij is hem overigens nog geen directe oproep beloofd. De bal ligt nu bij Abde zelf. Met de naderende Afrika Cup zal de druk om snel een keuze te maken groot zijn, maar de speler zelf zou nog twijfelen.

Op 9 januari gaat het toernooi in Kameroen van start. Daar zal Marokko in de groepsfase Ghana, de Comoren en Gabon als tegenstanders treffen. Met Zakaria Aboukhlal (AZ) en Souffian El Karouani (NEC) maken twee Eredivisiespelers onderdeel uit van de Marokkaanse selectie. Ook voormalig FC Utrecht- en Feyenoord-speler Sofyan Amrabat is opgeroepen. 

Lees ook: Eredivisiespelers met Marokko naar Afrika Cup; Mazraoui niet

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen