Toornstra ziet bij Feyenoord gelijkenissen met 'kampioensjaar'

24 december 2021, 22:12

Jens Toornstra tekende vrijdag voor alweer zijn negende seizoen als speler van Feyenoord. Voor de media-afdeling van de club was dat gelegenheid om bij te praten met de aanvoerder, die daarbij ook direct terugblikte op de eerste seizoenshelft van de ploeg.

"We hebben het er al vaak over gehad", begon Toornstra op de clubkanalen over het 'nieuwe proces' dat Feyenoord dit seizoen heeft ingezet. "Een nieuwe speelstijl, een nieuwe trainer, een nieuwe staf. Ik denk dat we al snel redelijk voetbal hebben laten zien en naarmate het seizoen vorderde hebben we steeds stappen kunne maken. De laatste week voor de winterstop was teleurstellend: uit de beker, verloren van Ajax, wat niet had gehoeven. Maar we staan waar we horen te staan, dat geeft wel perspectief voor de tweede seizoenshelft."

Met het kampioenschap van 2017 beleefde Toornstra zijn grote hoogtepunt als Feyenoorder, dat in het interview ook ter sprake kwam. De aanvoerder kaartte aan dat er veel overeenkomsten zijn tussen de ploeg van toen en nu. "We waren echt een team, een collectief", zei hij over dat kampioensjaar. "Er was bijna iedere week iemand anders die opstond om een wedstrijd te beslissen. Er was voor mij niet één specifieke uitblinker dat seizoen. Dat maakte het een heel mooie teamprestatie."

Hetzelfde ziet Toornstra nu weer gebeuren. "Het gevoel van alles voor elkaar willen geven. Als iemand een fout maakt, lossen andere het voor diegene op. Dat gevoel heb ik wel sterk. Ik hoop dat we met dat gevoel de tweede seizoenshelft in kunnen en ook iets tastbaars kunnen halen. Wat dat betreft is het jammer dat we uit de beker liggen, maar er is nog genoeg om voor te spelen." Zo staat Feyenoord nog altijd slechts vier punten verwijderd van de koppositie en staat het bovendien in de achtste finale van de Conference League.

Lees ook: Witte rook in Rotterdam: Toornstra verlengt contract bij Feyenoord

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen