Buffon droomt van nieuw avontuur in Mexico of Verenigde Staten

Buffon droomt van nieuw avontuur in Mexico of Verenigde Staten

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

24 december 2021 – Gianluigi Buffon wordt in januari 44 jaar. Inmiddels verdedigt het Juventus- en Italië-icoon het doel van Serie B-club Parma, maar de doelman is er nog helemaal niet zeker van dat dit ook zijn eindstation is.

Buffon heeft bij Parma een contract tot de zomer van 2023. De verwachting was dat hij daarna zijn handschoenen aan de wilgen zou hangen, omdat Parma eveneens de club is waar het voor hem allemaal begon. Buffon laat echter in gesprek met TUDN weten nog een droom te hebben. "Ik zou ook nog graag in Mexico of de Verenigde Staten willen spelen. Zo'n ervaring zou ik nog graag willen meemaken."

Buffon is in ieder geval nog niet bezig met een andere rol in de voetballerij. "Als je mij vraagt ​​wat ik in de toekomst ga doen, dan weet ik nog niet of ik trainer wil worden. Het niet winnen van de Champions League (Buffon speelde drie verloren finales, red.) houdt mijn competitieve geest levend. Als ik de Champions League had gewonnen, was ik misschien al met pensioen gegaan."

Lees ook: Buffon nog altijd niet versleten: keeper helpt Parma uit crisis

Buffon keerde in de zomer van 2019 na een tussenjaar bij Paris Saint-Germain terug bij Juventus en hoopte daar alsnog die felbegeerde Champions League-titel te kunnen bemachigen, mede door de komst van superster Cristiano Ronaldo. "Ik heb twee jaar met Cristiano gewerkt en we deden het eigenlijk heel goed samen, maar ik denk dat het Juve-DNA uit het team verdween na zijn komst. We bereikten met Juve de Champions League-finale van 2017 omdat we een eenheid vormden. Iedereen vocht voor zijn plek in de groep. De eenheid was er niet met Ronaldo."

Reacties

gerelateerd