Update: Sparta neemt spits Dalmau per direct over van FC Utrecht

24 december 2021, 13:50   Bijgewerkt: 24 december 2021, 14:00

Sparta wil zich tijdens de winterstop versterken met spits Adrián Dalmau. Dat meldt Voetbal Internatonal vrijdag. De 27-jarige Spanjaard komt bij FC Utrecht niet voor in de plannen van trainer René Hake en mag uitkijken naar een andere werkgever.

Sparta was dit seizoen nog maar vijftien keer trefzeker in de Eredivisie. Dalmau moet die povere cijfers in de tweede seizoenshelft van een impuls gaan voorzien. De kans dat hij op Het Kasteel eerste spits wordt is groot: Lennart Thy, Mario Engels en Emanuel Emegha, de andere spitsen in de Sparta-selectie, vonden samen slechts vier keer het net. Volgens het voetbalweekblad hebben ook Spaanse clubs interesse in Dalmau, maar ligt Sparta op pole-position.

Nieuwbakken Sparta-directeur Gerard Nijkamp laat zich niet uit over de vermeende interesse in de voormalig aanvaller van Heracles Almelo. "We gaan deze winter onze selectie proberen te versterken met ervaren spelers die zich al bewezen hebben op het hoogste niveau. En dat we moeilijk scoren ziet ook iedereen."

Lees ook: Dalmau eindelijk inzetbaar voor FC Utrecht na 'moeilijke periode'

Dalmau moest zijn plaats als eerste spits in Stadion Galgenwaard afstaan aan Tasos Douvikas en mocht dit seizoen slechts twee keer aan de aftrap verschijnen. FC Utrecht zou de spits daarom graag zien vertrekken. Die club haalde hem in 2018 op uit Almelo, waar de Spaanse spits in zijn enige seizoen negentien keer scoorde.

Update (13.50): Adrian Dalmau maakt per direct de overstap van FC Utrecht naar Sparta Rotterdam. De Domstedelingen maken op de clubwebsite bekend dat de spits is vertrokken en wenst hem veel succes. Dalmau mag de ploeg van Henk Fraser met doelpunten in de Eredivisie gaan proberen te houden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen