Van der Sar ziet bedreiging Ajax: "Hebben transfersommen nodig"

24 december 2021, 08:17

Edwin van der Sar overweegt zich anders te gaan opstellen tegenover spelers die besluiten hun contract bij Ajax niet te verlengen. De directeur van de Amsterdammers baalt namelijk van de situaties van spelers André Onana en Noussair Mazraoui, die in de zomer transfervrij lijken te vertrekken.

"We hebben Andre op jonge leeftijd de kans geboden en hij heeft laten zien dat hij veel in huis heeft. Ik had zijn kerstpakket graag iets beter gevuld, met een mooie gratificatie, maar die bonus gaat hij waarschijnlijk aan het eind van dit seizoen zelf bij een nieuwe club halen", zegt Van der Sar in Het Parool. Met een nieuw contract, had Onana een van de grootverdieners bij de Amsterdammers kunnen zijn.

Onana besloot echter niet te verlengen, tot teleurstelling van Van der Sar. "Wij hebben hem volledig gesteund in zijn dopingzaak en we denken dat we hem een paar keer een goede aanbieding hebben gedaan om zijn contract te verlengen. Los van de sportieve waarde zijn wij als grote club in een kleine competitie ook gebaat bij transfers. Dat is een belangrijk onderdeel van ons bedrijfsproces."

Lees ook: Van der Sar gaat niet in op vacature bij Manchester United

Mazraoui lijkt het voorbeeld van Onana te volgen en de landskampioen transfervrij te verlaten. "Als dit mode gaat worden, dan is dat bedreigend voor Ajax. Wij hebben transfersommen nodig om aan te kunnen blijven haken bij de Europese top. Marc en ik willen dit graag veranderen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Misschien moeten wij ons in enkele gevallen principiëler opstellen dan we nu doen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen