Ajax-opponent Benfica tegen tien man keihard onderuit in beker

23 december 2021, 23:49

Benfica heeft een prijs minder om voor te spelen. De opponent van Ajax in de Champions League was donderdagavond na een helft al klaar tegen FC Porto, dat binnen no time met 3-0 (ook de uitslag) voorstond tegen de eeuwige rivaal. Dat er bij de thuisploeg nog voor de pauze een speler met rood van het veld werd gestuurd, deed daaraan niets af.

De nummers één en drie van de Primeira Liga stonden tegenover elkaar in de Taça de Portugal, het belangrijkste bekertoernooi van Portugal. Een belangrijke prijs, waarvoor Sporting Portugal eerder deze week met heel veel moeite doorging en nummer vier Sporting Braga eerder op de avond verrassend werd uitgeschakeld door laagvlieger Vizela (1-0).

Voor Benfica, dat in de Champions League gekoppeld werd aan Ajax in de achtste finale en nog op drie fronten meestreed om de prijzen, kon de bekercampagne na zeven minuten eigenlijk al de prullenbak in. Evanilson profiteerde na 31 tellen van dramatisch verdedigen van Benfica en via een lobje van Vitinha werd de score zes minuten later verdubbeld.

Lees ookJesus onder indruk van Ajax: "Negen treffers tegen onze rivaal"

Benfica-keeper Helton Leite, die in de beker de kans kreeg van trainer Jorge Jeses, zag er ook niet bepaald goed uit voor de pauze. De bezoekers zagen tussendoor een treffer afgekeurd worden door de VAR wegens buitenspel, waarna FC Porto weer de overhand kreeg. Luis Díaz (de concurrent van Luis Sinisterra bij Colombia) was de grote uitblinker, maar de hoofdrol ging naar Braziliaan Evanilson.

Hij zorgde na een half uur namelijk voor de derde FC Porto-goal, maar kreeg vlak voor de pauze ook zijn tweede gele en dus rode kaart. Met een man meer op het veld had Benfica in het tweede bedrijf weliswaar de overhand, maar raakte FC Porto via onder meer Mehdi Taremi nog de paal. Vlak voor tijd zag Benfica-verdediger Nicolás Otamendi (die in blessuretijd ook nog een rode kaart (2x geel) pakte) de aansluitingstreffer afgekeurd worden – ook wegens buitenspel. FC Porto zag diep in blessuretijd ook nog een goal afgekeurd worden vanwege buitenspel. Door de 3-0 nederlaag is er voor Benfica een prijs minder om voor te spelen dit seizoen en heeft Erik ten Hag een goed voorbeeld hoe het moet afrekenen met de Portugese opponent. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen