Waarom FC Barcelona-talent Gavi met losse veters speelt

23 december 2021, 20:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona-talent Gavi is pas een paar maanden doorgebroken in het eerste team van de Catalaanse grootmacht, maar heeft al twee heel grote eigen stijlkenmerken. De middenvelder speelt heel vaak met zijn tong tegen zijn wang (zie foto) én heeft zijn veters los tijdens de wedstrijd. Journalist Marc Marba komt wel met een heel opmerkelijke claim waarom dat het geval is.

Volgens Marba kán Gavi zijn veters simpelweg niet strikken, omdat hij dat als kind nooit geleerd heeft. "Daarom speelde hij als kind heel vaak met schoenen zonder veters, omdat hij niet weet hoe je ze moet strikken. Hij is gewend om zo te spelen en dat kan hem dan ook niet schelen", verklapte de journalist tijdens een documentaire over de losse veters van de ook kersvers international van Spanje.

Het verhaal lijkt overigens wel te kloppen, want als Gavi aan een wedstrijd begint, zitten zijn veters over het algemeen wél vast. En gedurende een wedstrijd raken ze weleens los, waarbij dat dan vaak zo blijft. Er zijn zelfs beelden te zien waarop ploeggenoten, onder wie Nico Gonzalez, de veters van Gavi vastmaakt.

Op social media was meermaals te zien hoe ploeggenoten Gavi de gek aan steken met het feit dat hij zijn veters niet zou kunnen strikken. Zelf reageerde hij daar vooral grappend op, maar als we Marba moeten geloven, dan zit er dus wel degelijk een serieuze reden achter. Desondanks lopen ze in Catalonië met hem weg en andersom leeft Gavi ook zijn eigen droom.

"Ik ben altijd voor Barcelona geweest, al sinds ik klein ben. Het was duidelijk dat ik voor deze club wilde spelen", vertelde hij tegenover dagblad SPORT. "Voor mij was spelen in Camp Nou een droom en die heb ik waargemaakt. Ik draag dat op aan mijn familie, mijn vrienden en iedereen uit de stad die ik ken." Het talent staat momenteel voor het tekenen van een nieuwe verbintenis, omdat in zijn huidige overeenkomst een afkoopsom van slechts vijftig miljoen euro staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen