Stokoud record van Ronald Koeman geëvenaard

23 december 2021, 19:57

Een oud record van Ronald Koeman (27) is donderdagavond geëvenaard. PSV-verdediger Philipp Mwene maakte in de tegen Go Ahead Eagles het openingsdoelpunt en dat was de derde Eredivisie-wedstrijd op rij waarin de achterhoedespeler scoorde. En dat lukte alleen Ronald Koeman eerder in dienst van de Eindhovenaren.

Dat blijkt uit cijfers van OPTA Sports. Mwene is de tweede PSV'er die dat lukt samen met dus Koeman, die in het jaar 1989 drie keer op rij doel trof als een verdediger. Mwene kwam voor Go Ahead Eagles op het scoreformulier tegen RKC Waalwijk (de derde PSV-goal) en FC Utrecht (de vierde PSV-goal). Tussendoor speelde PSV nog wel tegen NEC, maar daarin deed Mwene niet mee.

Mocht de achterhoedespeler na de jaarwisseling tegen FC Groningen ook minuten maken, dan kan hij proberen het record van Koeman ook nog te verbeteren. De scoringsdrift van de Oostenrijker is opmerkelijk, aangezien hij in alle voorgaande wedstrijden voor deze streak geen enkele keer het doel trof namens PSV. Wel gaf hij eerder twee assists: tegen Sturm Graz en eerder AZ.

Lees ookPSV-opstelling bekend

Sowieso was het een bijzonder doelpunt qua statistieken voor dit seizoen. Want de verdediger was alweer de tiende (!) veldspeler van de Eindhovenaren die dit seizoen op drie doelpunten of meer staat. Yorbe Vertessen (6) is de topscorer van de ploeg van Roger Schmidt, gevolgd door Bruma en Cody Gakpo (5). Eran Zahavi, Carlos Vinicus (beiden 4) en Ibrahim Sangaré, Ritsu Doan, Olivier Boscagli, Ramalho en dus Mwene staan op drie goals.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen