Louis van Gaal krijgt eigen bioscoopfilm in 2022

23 december 2021, 17:52

Louis van Gaal (70) krijgt in het volgende kalenderjaar zijn eigen bioscoopfilm. De bondscoach van het Nederlands elftal is de afgelopen drie jaar (!) gevolgd door filmmaker Geertjan Lassche, die in het verleden het bekroonde tv-programma Frontberichten heeft gemaakt. De keuzeheer wil in de beelden laten zien wie hij daadwerkelijk is.

Dat heeft de Amsterdammers laten weten tegenover het ANP. "Ik vond het een eer om mijn medewerking te verlenen aan een film over mijn leven. Mijn imago komt niet overeen met de persoon die ik ben. Helaas", legt Van Gaal uit waarom hij meewerkt aan deze bioscoopfilm. Net als in zijn eerdere boeken wil de oefenmeester het eerlijke beeld van zichzelf laten zien.

"Je moet me persoonlijk kennen om door dat imago heen te kijken. Daarom heb ik voor één keer een filmmaker toegelaten", aldus de huidige bondscoach van het Nederlands elftal. In 2022 is de film vanaf 14 april te zien, zo is het vermoeden. Niet alleen Van Gaal zelf komt aan het woord in de film, maar ook voormalig voetbalsterren passeren de revue om over hun ervaringen te vertellen.

Lees ookFraser ergert zich aan analisten: "Dat kan alleen in Nederland"

Naast Van Gaal werken ook zijn vrouw en twee dochters mee aan de productie. De film is gemaakt in opdracht van DOXY Films en Omroep MAX en Dutch FilmWorks zijn partners van de film.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen