'Ajax kan verder zoeken: Bergwijn mag niet gaan bij Tottenham'

23 december 2021, 17:21

Steven Bergwijn (24) mag deze winterstop niet vertrekken bij Tottenham Hotspur. De buitenspeler staat in de concrete belangstelling van onder meer Ajax en Sevilla, maar manager Antonio Conte wil de Nederlander in de komende winterstop niet laten gaan.

Dat weet Sky Sports althans. Het medium heeft vernomen dat Bergwijn 'heel goed heeft getraind' en momenteel volgens Conte in 'een van de beste vorm van zijn carrière verkeert'. Dat zou duidelijk zijn geworden tijdens de 2-1 zege op West Ham United in de kwarfinale van de League Cup, toen hij een doelpunt maakte en assist gaf. De Italiaanse manager was onder de indruk en wil Bergwijn derhalve houden.

Dat is slecht nieuws voor Ajax, dat meermaals concrete interesse heeft getoond in de buitenspeler. Ook Sevilla zou de voormalig PSV'er graag willen inlijven in de winter, terwijl er vanuit Duitsland en Frankrijk ook sluimerende belangstelling zou zijn geweest. In het verleden gaf Conte de voorkeur aan Heung-Min Son en Lucas Moura achter Harry Kane, maar daarin kan weleens verandering komen.

Lees ook: Bergwijn oogst lof met glansrol en hoopt op meer speeltijd

Dat er in de afgelopen periode veel spelers ontbraken vanwege corona bij Tottenham, gaf Conte de tijd meer met Bergwijn te werken en daarin heeft hij het vertrouwen vooralsnog beloond. Over alle competities kwam de aanvaller dit seizoen tot twaalf officiële optredens, waarin hij tweemaal scoorde en één assist gaf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen