Coronavirus dwarsboomt Boxing Day in Premier League

23 december 2021, 13:55

Het coronavirus blijft de Engelse competitie dwarsbomen. Waar op tweede kerstdag alle clubs normaliter in actie komen, zijn er nu al twee wedstrijden uitgesteld. Liverpool – Leeds United gaat niet door, terwijl ook Wolverhampton Wanderers en Watford het op een ander moment tegen elkaar op moeten nemen.

Bij Leeds zijn vijf spelers besmet met het coronavirus. Omdat er ook meerdere blessuregevallen binnen de selectie zijn, kan het team geen minimumaantal van dertien spelers op de been krijgen. 'Maar alle personen die corona hebben op dit moment, hebben geen last van de symptomen. Dat komt volgens ook door de hoge vaccinatiegraad binnen de selectie', maakt de club bekend.

Lees ook: Henderson haalt keihard uit: "We worden niet serieus genomen"

Watford kan ook niet genoeg spelers bij elkaar krijgen. De club verwacht dat de wedstrijd van 28 december wel door kan gaan, als de ploeg het opneemt tegen Tottenham Hotspur. 'De spelers die besmet waren komen voor die wedstrijd uit quarantaine', aldus Watford, dat afgelopen weekend ook al niet in actie kwam tegen Crystal Palace.

Deze week werd door de clubs overlegd of de competitie niet helemaal stil moest worden gelegd, maar er werd besloten om dat niet te doen. Dat terwijl er binnen de selecties van de Premier League-clubs maar liefst negentig positieve tests waren. De speelkalender zit al enorm vol, waardoor er bijna geen mogelijkheden zijn om inhaalduels in te plannen. Dat er zoveel Engelse clubs nog actief zijn in Europa maakt het er niet makkelijker op. In totaal zijn er nu acht wedstrijden afgelast, die allemaal nog ingehaald moeten worden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen