Eredivisie-spelers met Marokko naar Afrika Cup; Mazraoui niet

Eredivisie-spelers met Marokko naar Afrika Cup; Mazraoui niet

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

23 december 2021 – Mooi nieuws voor Zakaria Aboukhlal van AZ en NEC-verdediger Souffian El Karouani: beide spelers zijn opgeroepen voor de nationale ploeg van Marokko, waar Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui weer ontbreken. De bondscoach hoefde er niet lang over na te denken om het tweetal buiten de selectie voor de Afrika Cup te laten.

Dat Vahid Halilhodzic en Ziyech niet door een deur kunnen was al langer bekend, maar de afgelopen weken gingen in Marokko de geruchten rond dat de trainer en Mazraoui wel een verzoeningspoging zouden doen. Dat is niet gelukt, aangezien de vleugelverdediger ook ontbreekt in de selectie. Erik ten Hag liet woensdagavond overigens ook al weten dat de Marokkaan zich niet beschikbaar had gesteld voor het toernooi.

Lees ook: Kudus en Mazraoui niet naar Afrika Cup? "Dat is al besproken"

"We hebben deze kwalificatie met een vaste kern afgerond en succes behaald. Er stond echt een team, dat wil ik graag zo houden. Elke aanpassing kan de groep uit evenwicht brengen. Ik heb vertrouwen in deze spelers en gun ze daarom het toernooi. Het belangrijkste is de kracht van het team, dit shirt is heilig", zo liet de bondscoach donderdag op de persconferentie weten.

Het toernooi wordt in Kameroen gespeeld van 9 januari 2022 tot 6 februari. Aboukhlal en El Karouani zijn er dus bij voor Marokko, terwijl ook Sofyan Amrabat van de partij is. De voormalig speler van FC Utrecht en Feyenoord maakt in Italië indruk bij Fiorentina. Ook FC Barcelona-speler Abde Ezzalzouli is opgeroepen. Hij maakt de laatste weken indruk in Catalonië en mag zich nu dus laten zien op het continentale toernooi.

Reacties

gerelateerd