Feyenoord oogst lof: 'De aanpak van Slot, het elan, de flair'

23 december 2021, 10:42

Feyenoord heeft het jaar afgesloten met een uitstekende wedstrijd tegen sc Heerenveen. De Friezen werden met 0-3 verslagen, maar die uitslag had nog veel groter kunnen zijn als de ploeg van Arne Slot iets scherper was geweest voor de goal. Desondanks overheerst het positieve gevoel in de kranten. Niet alleen over deze wedstrijd, maar over de gehele eerste seizoenshelft onder de nieuwe oefenmeester.

De Rotterdammers werden deze maand uitgeschakeld in het bekertoernooi en de klassieker werd verloren, maar na deze zege zal een optimistisch gevoel overheersen. Het Algemeen Dagblad zag Marcos Senesi de tweede treffer van de avond maken. 'De Argentijn viel de laatste weken nog weleens in negatieve zin op. Maar Senesi is volgens trainer Arne Slot wel iemand die niet al te lang van slag is na een miskleun', schrijft Mikos Gouka, die ook positief was over Guus Til. Hij zorgde voor de eerste treffer in het Abe Lenstra Stadion.

'De aanvallende middenvelder was prima in de openingsfase maar zijn eerste grote kans belandde op de vuisten van keeper Xavier Mous. De tweede mogelijkheid, na een vloeiende Rotterdamse combinatie tussen Orkun Kokcu en Bryan Linssen werd door eindstation Til soepel binnen geschoten. De tiende treffer van het eredivisieseizoen zette Feyenoord op koers naar de drie punten. Feyenoord won eenvoudig, streepte na eerder FC Utrecht, Vitesse, Cambuur, Willem II, FC Twente, FC Groningen, Sparta en PSV weer een lastige uitwedstrijden van de lijst en gaat met een goed gevoel op vakantie.'

Bij De Telegraaf zagen ze dat de 0-3 zege eigenlijk te weinig was voor de Rotterdammers. 'Het had nog erger kunnen worden voor de Friezen, maar dit keer werd een treffer van Alireza Jahanbakhsh afgekeurd na raadpleging van de VAR. En daar bleef het bij', aldus het medium. Willem Vissers van De Volkskrant zag ook dat de thuisploeg weinig in te brengen had tegen de Rotterdammers.

'In de leegte en de vrieskou van het Abe Lenstra Stadion verspreidde Feyenoord flarden warmte die zeker in mentaal opzicht horen bij de tijd van het jaar. Spelenderwijs, met soms soepele, snel lopende aanvallen, fris en fit voor laat december, ontdeed Feyenoord zich van middenmoter Heerenveen', aldus de journalist, die merkte dat er optimisme was bij de bezoekers. 'Het is vooral de blijdschap om het spel, de offensieve aanpak van Slot, het elan, de flair, het loopvermogen ook, de bijna voortdurende druk op de tegenstander.'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen