Kluivert toont zijn klasse: "Hebben we nodig als team"

23 december 2021, 10:20

Justin Kluivert heeft zich van zijn beste kant laten zien bij OGC Nice. De ploeg won met 2-1 van RC Lens door een winnende treffer van de Nederlander. Het zorgde voor tevredenheid bij trainer Christophe Galtier, die na de winterstop nog meer verwacht van de AS Roma-huurling.

"Kluivert heeft acht weken aan de kant gestaan met een blessure. Dat is vervelend als je de connectie zoekt met je ploeggenoten", vertelt de trainer op de website van de club. "Hij had een zorgeloze indruk. Dat hebben we nodig als team. Hij is speels, maar werkt ook hard voor de ploeg. Hij was beslissend met zijn goal en zorgde voor dreiging met zijn dribbels. Ik ben blij voor hem. Nu moeten we hopen dat hij in de tweede seizoenshelft veel gaat scoren."

Door de driepunter staat de ploeg op de tweede plaats, met een gat van dertien punten op koploper Paris Saint-Germain. Ondanks het grote gat is de trainer trots op de prestatie van zijn team. "We doen het dit seizoen goed, maar in de thuiswedstrijden hebben we nog te weinig van onze klasse laten zien. Daarom stond er ook wel wat druk op deze wedstrijd. De supporters waren niet helemaal tevreden. We hebben nu 33 punten, maar het gaat er vooral om wat we in de tweede seizoenshelft gaan doen."

Kluivert gaf op de persconferentie, voorafgaand aan het duel met Lens, al aan dat hij zich goed voelde. "De blessure ligt achter me. Ik kan niet wachten om mijn kwaliteiten weer te laten zien en het team te helpen. Wat jullie van mij gezien hebben, was pas zeventig procent van mijn capaciteit."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen