Kudus en Mazraoui niet naar Afrika Cup? "Is besproken"

23 december 2021, 12:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Afrika Cup in januari gaat voor Mohammed Kudus niet door. De middenvelder van Ghana mag van Ajax  niet naar het toernooi, omdat hij niet fit genoeg is. De voetballer kwam afgelopen seizoen voor negen miljoen euro over van Nordsjælland, maar heeft door blessures weinig kunnen laten zien. Ook nu zit de voetballer met een blessure aan de kant.

"Het is zeer aannemelijk dat Mohammed Kudus hier blijft en niet deelneemt met Ghana aan de Afrika Cup. Hij is in anderhalf jaar tijd vier keer geblesseerd geweest, hij is nu weer geblesseerd geraakt bij de nationale ploeg. Als je aan een toernooi mee wil doen, moet je niet alleen blessurevrij zijn maar ook wedstrijdfit. En dat is hij natuurlijk absoluut niet", vertelt Ten Hag aan Voetbal International.

Ten Hag stelt dat de kans op blessures groot is op zo'n toernooi, waar de wedstrijden zich in rap tempo opvolgen. "Dat is ook al besproken met hem. De dokter is daar de aangewezen persoon voor. Mohammed begrijpt het zelf ook wel. Spelers willen dit soort momenten beleven. Maar als je niet fit bent, kun je buiten het risico op blessures ook niet presteren. De afgelopen anderhalf jaar, zolang hij hier is, is hij van de ene in de andere blessure gevallen", aldus Ten Hag, die ook verwacht dat Noussair Mazraoui in de Johan Cruijff ArenA blijft.

De Marokkaanse voetballer heeft, net als Hakim Ziyech, problemen met bondscoach Vahid Halilhodzic. "Voor zover ik weet is Noussair hier, daar kiest hij zelf voor. Op dit moment heeft hij zelf ook nog een blessure, dat speelt ook nog een rol. Het belangrijkste is dat hij zich op dit moment niet beschikbaar stelt voor Marokko", besluit Ten Hag over de vleugelverdediger.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen