Bergwijn oogst lof met glansrol en hoopt op meer speeltijd

23 december 2021, 09:30

Steven Bergwijn hoopt op een serieuze kans bij Tottenham Hotspur. De aanvaller toonde woensdagavond zijn klasse in het League Cup-duel met West Ham United door een doelpunt te maken en een assist te verzorgen. Daardoor won zijn ploeg met 2-1 en staat het in de halve finale van het bekertoernooi.

"Het was een tijdje geleden dat ik in de basis mocht beginnen. Ik had deze wedstrijd nodig. Ik heb lang niet gespeeld of ik kreeg een invalbeurt van tien minuten. De trainer gaf voor het duel aan dat wij een antwoord moesten geven. Het begin was moeilijk, daarna kwam ik er beter in. Het is altijd fijn dat je dan scoort en een assist geeft", vertelt de aanvaller, die veelvuldig aan Ajax wordt gelinkt, voor de camera van Tottenham Hotspur.

De aanvaller scoorde na iets minder dan dertig minuten de openingstreffer, wat het startsein bleek te zijn van een bizarre fase. Drie minuten na de goal zorgde Jarrod Bowen al voor de gelijkmaker, waarna Bergwijn twee minuten later weer belangrijk was. Dit maal gaf hij de assist op Lucas Moura na een goede actie. Het stemde de buitenspeler tevreden dat hij belangrijk was. "Mijn kracht is de één tegen één. De trainer zegt telkens dat ik het moet proberen als ik de kans heb. Nu deed ik het. Hopelijk is dit het begin van meer speelminuten."

Antonio Conte was na het duel lovend over de aanvaller. "Ik heb de afgelopen periode gebruikt om spelers te verbeteren. Bergwijn is inmiddels een speler die totaal toegewijd is. Dat vind ik belangrijk. Of iemand nou goed of slecht speelt, het gaat er om dat ze alles geven", aldus de oefenmeester, die de Nederlander belangrijk zag zijn. "Hij speelde echt goed, scoorde en gaf een assist. Hij heeft de potentie om nog beter te worden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen