'Brobbey doorstaat keuring: transfer kwestie van tijd'

23 december 2021, 08:09

Het lijkt een kwestie van tijd voor Brian Brobbey terugkeert in het shirt van Ajax. De aanvaller is nog niet officieel verhuurd aan de Amsterdammers, maar niets lijkt een tijdelijke overstap nog in de weg te staan. De spits is zelfs al door de medische keuring gekomen, waardoor het wachten is op de officiële bevestiging.

De onderhandelingen tussen Ajax en RB Leipzig over een huurperiode van de spits bevinden zich in de afrondende fase, meld De Telegraaf. Beide clubs verwachten dat de deal doorgang gaat vinden, waardoor RB Leipzig de aanvaller toestemming gaf om alvast naar Amsterdam te vertrekken. De verwachting is dat de huurtransfer snel naar buiten wordt gebracht. Of daar ook een koopoptie bij zit, is nog maar de vraag. Marc Overmars zou het graag willen, maar de technisch directeur van de Duitse club zou daar weinig voor voelen.

Lees ook: Telegraaf onthult 'opmerkelijke constructie' voor transfer Brobbey

Brobbey maakte afgelopen zomer de overstap naar de Bundesligaclub, omdat hij en Ajax er niet uitkwamen tijdens de contractonderhandelingen. Waar hij onder Erik ten Hag best veel speeltijd kreeg als stand-in van Sébastien Haller, moest hij het bij Leipzig doen met sporadische invalbeurten en twee basisplaatsen in een half seizoen. In Duitsland wist hij nog geen enkele goal te maken.

Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Brobbey, liet in een interview met NRC al weten dat hij een tijdelijke terugkeer naar Amsterdam ook het beste zou vinden. "Natuurlijk voel ik me verantwoordelijk voor zijn situatie, zoals ik ook mans genoeg ben om te zeggen dat ik vind dat hij nu het beste terug kan gaan naar Ajax", aldus de belangenbehartiger."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen