Real wint na bliksemstart, PSG en Lyon knoeien

22 december 2021, 23:29   Bijgewerkt: 23 december 2021, 00:00

Real Madrid heeft woensdagavond opnieuw een goede stap gezet richting het kampioenschap in La Liga. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti won de traditioneel lastige uitwedstrijd bij Athletic Club met 1-2. Alle doelpunten vielen in de eerste tien minuten.

Real zag stadgenoot en concurrent Atlético Madrid eerder vandaag met 2-1 verliezen bij Granada. Achtervolger Sevilla bleef dinsdagavond al steken op een 1-1 gelijkspel tegen FC Barcelona. De Madrilenen konden dus goede zaken doen in Bilbao en schoten uit de startblokken. Aan de hand van goalgetter Karim Benzema sloegen de bezoekers snel toe.

Benzema zorgde eerst met een fraaie krul voor de 0-1 en de aanvoerder bleef enkele minuten later oog in oog met doelman Julen Agirrezabala ijskoud: 0-2. De wedstrijd leek al beslist, maar in de tiende minuut bracht Oihan Sancet de spanning terug. In de resterende tachtig minuten werd er niet meer gescoord en dus sluit Real 2021 uitstekend af.

PSG en Lyon verspelen punten, Kluivert scoort

In de Franse Ligue 1 werd een bijna volledige speelronde afgewerkt. Paris Saint-Germain pakte in extremis een punt (1-1) op bezoek bij FC Lorient, terwijl Olympique Lyon op 1-1 bleef steken tegen FC Metz. Lille pakte wel drie punten (2-3) bij Girondins de Bordeaux. Bij OGC Nice - Lens werd het door een treffer van Justin Kluivert en twee assist van Pablo Rosario 2-1.