Ajax zet Fortuna met ruime cijfers opzij en is koploper

22 december 2021, 23:00   Bijgewerkt: 22 december 2021, 23:32

Ajax heeft woensdagavond de koppositie tijdelijk weer overgenomen van PSV. In de eigen Johan Cruijff ArenA werd Fortuna Sittard met 5-0 opzijgezet. De ploeg van Erik ten Hag liet in het tweede bedrijf veel kansen onbenut, maar scoorde in de laatste tien minuten maar liefst drie keer. De Amsterdammers voeren de druk op bij PSV, dat morgen moet winnen op de koppositie te behouden.

Ajax ging met een goed gevoel het duel met Fortuna Sittard in vanwege de overwinning in De Klassieker. In een slechte wedstrijd werd Feyenoord in De Kuip met 0-2 verslagen, waardoor de Amsterdammers de druk op PSV wisten te houden. Dat moest tegen het noodlijdende Fortuna opnieuw gaan gebeuren. De Limburgers staan er slecht voor in de eredivisie en zullen in de winterstop de transfermarkt op moeten. Vanwege het grote kwaliteitsverschil koos trainer Sjors Ultee van Fortuna Sittard ervoor om het zeer verdedigend neer te zetten.  Voor veel clubs is Go Ahead Eagles op dat gebied het grote voorbeeld, dat door uitstekend te verdedigen met 0-0 gelijkspeelde in de Johan Cruijff ArenA. Dat hoopte de Limburgers ook te bewerkstelligen en dat gingen ze proberen in een compacte 5-3-2 formatie.

Na iets meer dan 20 minuten spelen zette Antony de Amsterdammers op een 2-0 voorsprong. De Braziliaan schoot de bal vanaf buiten het strafschopgebied uitstekend geplaatst langs doelman Yanick van Osch. Desondanks ging Fortuna Sittard verder in de defensieve handbalformatie, wetende dat Ajax de Limburgers anders zou overlopen.De tweede treffer aan Amsterdamse zijde zorgde wel voor een fase van weinig kansen. Fortuna bleef het compact en verdedigend houden, terwijl Ajax de bal rustig liet rondgaan in de hoop om tot kansen te komen. Fortuna-goalie Van Osch wist twee pogingen van Antony en Blind onschadelijk te maken in het resterende deel van het eerste bedrijf, waardoor beide ploegen met een 2-0 stand de kleedkamer opzochten.

Opstellingen en beoordelingen*

Ajax: Remko Pasveer 6,5, Devyne Rensch 7, Jurriën Timber 7, Perr Schuurs 7, Daley Blind 7, Ryan Gravenberch 6,5 (52. Nicolas Tagliafico 6), Davy Klaassen 6,5, Steven Berghuis 6 (85. Kenneth Taylor -), Antony 7,5 (85. Mohamed Daramy -), Sébastien Haller 6,5, Dusan Tadic 7 (79. David Neres -)

Fortuna Sittard: Yanick van Osch 7, Mickael Tirpan 4,5 (46. Ivo Pinto 6), Martin Angha 5,5 (74. Nigel lonwijk -), Andreas Samaris 5, Roel Janssen 5,5, George Cox 6, Arianit Ferati 5 (85. Tijjani Noslin -), Deroy Duarte 5, Ben Rienstra 5 (88. Richie Musaba, Zian Flemming 6, Mats Seuntjens 6

Man of the Match: Antony

*spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen