Milan blijft in spoor Internazionale, Napoli maakt pas op plaats

22 december 2021, 22:45

AC Milan heeft woensdagavond passend gereageerd op de overwinning van koploper Internazionale. De ploeg van trainer Stefano Pioli won zelf met 2-4 op bezoek bij middenmoter Empoli en blijft zodoende kort achter de aartsrivaal. SSC Napoli leed een pijnlijke nederlaag tegen Spezia.

Empoli - AC Milan 2-4

Milan leek een gemakkelijke avond tegemoet te gaan toen Franck Kessié al na twaalf minuten voor de 0-1 zorgde. Die treffer werd zes minuten later echter al ongedaan gemaakt door Nedim Bajrami. Kessié sloeg vlak voor rust nogmaals toe en bepaalde de ruststand op 1-2. In het tweede bedrijf liepen de bezoekers weg bij Empoli. Alessandro Florenzi, Theo Hernández deden ook een duit in het Milanese zakje. De 2-4 (strafschop) van Andrea Pinamonti kwam te laat.

SSC Napoli - Spezia 0-1

Napoli was lange tijd bezig aan een uitstekend seizoen, maar inmiddels zit er zand in de Napolitaanse motor. In het eigen Stadio Diego Armando Maradona slaagde de ploeg van trainer Luciano Spalletti er niet in om laagvlieger Spezia te verslaan. Met doelman Jeroen Zoet op de bank kwamen de gasten na 37 minuten verrassend op 0-1 door een eigen doelpunt van Juan Jesus. Die voorsprong trokken de bezoekers over de streep en dus nemen de zorgen in Napels toe.

Internazionale - Torino 1-0

Koploper Inter won eerder op de avond al met 1-0 van Torino. In San Siro werd de enige treffer gemaakt door Denzel Dumfries, die zijn derde doelpunt in het shirt van de Italiaanse topclub maakte. Door de zege sluit Inter het jaar 2021 af met 46 punten. Inmiddels is Milan de nummer twee met vier punten minder. Napoli maakt door de nederlaag pas op de plaats en staat op 39 punten. De top vier wordt compleet gemaakt door Atalanta, dat op 38 punten staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen