League Cup: Tottenham, Liverpool en Chelsea door

22 december 2021, 22:43   Bijgewerkt: 22 december 2021, 23:02

In navolging van Arsenal hebben Tottenham Hotspur, Liverpool en Chelsea zich woensdagavond geplaatst voor de halve finale van de League Cup. West Ham United, Leicester City en Brentford werden verslagen en maken dus geen kans meer op de eindzege in het tweede bekertoernooi van Engeland.

Tottenham Hotspur - West Ham United 2-1

Steven Bergwijn mocht weer eens in de basis beginnen bij Tottenham en de aanvaller liet zich meteen gelden. Na een half uur spelen was de Nederlander namelijk verantwoordelijk voor de 1-0 en niet veel later verzorgde hij de assist bij de 2-1 van Lucas Moura. Tussendoor had Jarrod Bowen namens West Ham voor de gelijkmaker gezorgd. In de tweede helft werd er niet meer gescoord in het Tottenham Hotspur Stadium en dus heeft Bergwijn een uitstekende indruk gemaakt op manager Antonio Conte.

Liverpool - Leicester City 3-3 (5-4 na strafschoppen)

Zonder Virgil van Dijk kende Liverpool een bedroevende avond tegen Leicester City. Binnen het kwartier stonden de bezoekers namelijk al op 0-2 door twee doelpunten van Jamie Vardy. Alex Oxlade-Chamberlain deed al snel wat terug namens de gastheer, maar James Maddison bepaalde de ruststand vervolgens met een geweldige treffer op 1-3. Na de thee knokte Liverpool zich terug in de wedstrijd en kwam het via Diogo Jota en een late treffer van Takumi Minamino terug tot 3-3. In de strafschoppenserie trok Liverpool alsnog aan het langste eind.

Brentford - Chelsea 0-2

De Londense burenruzie tussen Brentford en Chelsea kende in het eerste bedrijf weinig spektakel. De bezoekers traden aan met een behoorlijk B-team, maar Hakim Ziyech ontbrak bij de wedstrijdselectie. Ook de tweede helft leek voorbij te gaan zonder doelpunten. Dat bleek echter niet het geval toen Pontus Jansson tien minuten voor tijd onbedoeld zijn eigen doelman versloeg. Niet veel later gooide Jorginho de wedstrijd vanaf elf meter op slot.