Dumfries geniet in Milaan: "Dit moet mijn eerste titel worden"

22 december 2021, 22:20

Denzel Dumfries heeft genoten van zijn eerste maanden in dienst van Internazionale. De rechtsback liet de Nederlandse velden afgelopen zomer achter zich voor een avontuur in Italië, waar hij steeds beter gaat presteren. Ook buiten de lijnen heeft Dumfries het naar zijn zin.

"Als ik door de stad loop, dan besef ik iedere keer hoe prachtig Milaan is", aldus Dumfries in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Ik kan hier gelukkig gewoon over straat. Af en toe even een handtekening of foto, maar verder kunnen we doen wat we willen. Het leven hier is heerlijk, je kunt hier fantastisch eten. Ik ben natuurlijk naar Milaan gekomen om goed te presteren met Inter, maar we moeten in onze tijd hier ook zeker genieten."

Na de winterstop hoopt Dumfries op een vaste basisplek onder trainer Simone Inzaghi. "Dan moet ik er van mezelf staan. Dat is ook logisch. Ik ben nu gewend aan het team, de spelers en de speelstijl en de meeste tegenstanders heb ik nu ook wel gezien. Ik voel dat ik er meer en meer klaar voor ben om voortdurend basisspeler te zijn. Dat verlang ik ook van mezelf. De eerste maanden hier heb ik weer een mooie les geleerd: wees realistisch, wil niet te veel en te snel, en geef jezelf de tijd."

Inter gaat hoe dan ook als koploper van de Serie A de winterstop in en Dumfries zet in 2022 zijn zinnen op het kampioenschap. "Dat moet mijn eerste keer worden en voor de club de tweede titel op rij. Het is absoluut mogelijk. We hebben een geweldig team met veel heel goede voetballers en we staan er goed voor. Ik wil Inter aan die tweede ster helpen. Of ik last heb van de erfenis van Hakimi? Nee, hoor, nu ben ik hier en ik zal zorgen dat Inter en Dumfries óók een goede match is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen