Nederlandse clubs opgelet: Dijks en Van Hooijdonk op zijspoor

22 december 2021, 19:43

Terwijl Bologna in de Italiaanse competitie meer dan uitstekend draait, lijkt de rol van de Nederlanders daar wel uitgespeeld te zijn. Bologna won in een uitduel met 0-3 van Sassuolo, maar wederom bleven Mitchell Dijks en Sydney van Hooijdonk de hele wedstrijd op de bank. Dat is al enkele weken het geval, waardoor de kans groot is dat hun club komende winter wil meewerken aan een (tijdelijk) vertrek van het duo.

Dijks zat voor de derde keer op rij op de bank en kwam ook voor de derde keer helemaal niet in actie. De back staat dit seizoen pas op vijf duels, terwijl de situatie van Van Hooijdonk nog beroerder is. Zijn teller staat op slechts 35 minuten in de Serie A dit seizoen en hij kwam al anderhalve maand niet meer in actie. Ook Jerdy Schouten staat er onder contract, maar hij zit al sinds eind oktober in de lappenmand.

Eerder had sc Heerenveen al verregaande interesse in de diensten van Van Hooijdonk. Toen koos de spits uiteindelijk voor een Italiaans avontuur, maar de Friezen zijn nog altijd op zoek naar een spits achter Henk Veerman. Van Hooijdonk was bij Bologna niet erg succesvol, maar eerder maakte hij voor NAC Breda in de Keuken Kampioen Divisie wel al vijftien doelpunten in één seizoen.

Lees ook: 'SC Heerenveen zet zinnen op Van Hooijdonk'

Door de 0-3 overwinning klimt Bologna naar de tiende plek in de competitie en passeert het tegenstander Sassuolo. Bij de thuisploeg zat Abdou Harroui op de bank en ook hij kwam niet in actie. De middenvelder komt echter aanmerkelijk meer aan spelen toe: hij speelde al elf duels, maar was nog niet bij een doelpunt betrokken. Harroui wordt nu nog van Sparta gehuurd, maar er is een verplichte optie tot koop opgenomen in het contract.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen