Schmidt op zijn hoede: "Clean sheet tegen Ajax bewijst dat"

22 december 2021, 13:05

PSV gaat bij een overwinning op Go Ahead Eagles de winterstop in als koploper van de Eredivisie. Roger Schmidt was eerder dit seizoen nog lovend over de promovendus toen zijn ploeg met 1-2 wist te winnen. Hij noemde het zelfs 'de beste tegenstander tot nu toe in de Eredivisie', terwijl de ploeg ook al tegen AZ en Feyenoord had gespeeld op dat moment. Van onderschatting is dan ook geen enkele sprake.

"Ook nu zal het geen makkelijke wedstrijd worden. Ze zijn goed georganiseerd en stoppen veel energie in hun counteraanvallen. We moeten klaar zijn voor hun tactische aanpak. Vooral aan de bal zullen we dus perfect moeten zijn", vertelt Schmidt op de persconferentie, voorafgaand aan het duel. "Ze doen het goed als gepromoveerde ploeg. De clean sheets tegen Ajax en Utrecht bewijzen dat. Iedereen weet nu wat ze kunnen."

De Eindhovenaren kregen in de eerste seizoenshelft behoorlijk wat kritiek, maar toch staat de ploeg bovenaan. Schmidt wil dat graag zo houden, vertelt hij met een knipoog. Iedereen komt uit voetbalfamilies. Natuurlijk zal het bij het kerstdiner ook over andere dingen gaan, maar je weet dat uiteindelijk iedereen begint over het voetbal. Dan worden de gesprekken toch leuker als je de koploper bent in plaats van de nummer twee."

Schmidt moet het donderdag doen zonder Ritsu Doan, die een breukje in zijn oogkas heeft opgelopen. Daarnaast zitten ook Armindo Bruma, Ryan Thomas, Bruma, Davy Pröpper, Noni Madueke en Eran Zahavi in de lappenmand. Het betekent dat Yorbe Vertessen de kans krijgt van de trainer, die tevreden is over de jonge Belg. "Natuurlijk moeten we er aan werken dat hij continu betrouwbaar is, dat is zijn volgende stap. Maar hij heeft het zeker goed gedaan. Yorbe maakt een geweldige ontwikkeling door en speelt met meer vertrouwen. Zeker nu hij vorige week nog twee keer scoorde."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen