Henderson haalt keihard uit: "We worden niet serieus genomen"

22 december 2021, 11:50

Liverpool-aanvoerder Jordan Henderson maakt zich zorgen over het welzijn van de Premier League-spelers. Het coronavirus gaat in een rap tempo rond in Engeland, waardoor ook veel uitbraken binnen de selecties zijn. Desondanks gaat de competitie 'gewoon' door, in de drukste periode van het jaar.

De club van de Engelsman speelt tussen 26 december en 2 januari maar liefst drie wedstrijden. Alleen al in december moet Liverpool negen keer voetballen. "Ik denk dat mensen niet door hebben hoe intens dat is. Natuurlijk, voetbal betekent alles voor ons. Wij willen altijd presteren op het hoogste niveau, maar dat is in deze periode moeilijk te bewerkstelligen", vertelt hij in gesprek met de BBC. Hij vindt dat de speelkalender veel te vol zit.

"Het is al een aantal jaar zo, maar daar komt nu ook nog corona bovenop. Daardoor wordt het nog zwaarder. Ik maak me echt zorgen. Ik vrees dat niemand bij de FA het welzijn van de spelers serieus neemt", vervolgt de middenvelder, die gesprekken wil met de voetbalbond om de situatie te veranderen. "Ik vind dat de spelers op dit moment niet het respect krijgen dat ze verdienen. Ik maak me echt zorgen over de gezondheid van spelers, maar voor mijn gevoelen worden we niet serieus genomen."

Eerder liet Virgil van Dijk zich al kritisch uit over de overvolle agenda, waar mogelijk ook nog een tweejaarlijks wereldkampioenschap aan gekoppeld wordt. De verdediger van Liverpool was niet blij met dat idee: "De wedstrijden stapelen zich op. Aan de andere kant is wedstrijden spelen het leukste dat er is. Maar we moeten ook goed kijken naar de gezondheid en de veiligheid van de spelers. Naar de ruimte en vrijheid tussen het eind van een seizoen en de start van een nieuw seizoen. Zodat iedereen kan herstellen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen