Revelatie Openda stelt persoonlijk doel: "Ik wil altijd de beste zijn"

22 december 2021, 10:38

Loïs Openda is bij Vitesse uitgegroeid tot revelatie van het seizoen. De Belgische aanvaller wist in de eerste twee maanden van het seizoen geen enkele keer te scoren, maar inmiddels is hij helemaal los. De goalgetter heeft dan ook een serieus doel: topscorer van Nederland worden.

Tegen PEC Zwolle zorgde de aanvaller voor de enige goal van de wedstrijd. "Dat ik er al tien in heb liggen, ben ik heel blij mee. Ik sta nu op de gedeelde eerste plaats van topscorers van Nederland", aldus Openda bij Omroep Gelderland. Sébastien Haller en Bryan Linssen hebben nog wel een wedstrijd tegoed. Desondanks is hij blij met de statistiek. "Het is goed om te zien dat ik naast zulke goede spelers sta. Ik wil namelijk altijd de beste zijn op het veld. Dus ik wil zo door blijven gaan om ze bij te blijven."

In oktober wist hij zijn eerste doelpunt van het seizoen pas te maken, tegen Feyenoord. Destijds scoorde hij meteen twee keer, waardoor de drie punten in Arnhem bleven (2-1). "Dat is gek, ja. Maar dit is niet slecht, hè? Tien goals in twee maanden. Ik hoop dit door te kunnen zetten", aldus de aanvaller, die tegen PEC dus ook weer de gevierde man was door de enige treffer van de wedstrijd op zijn naam te zetten.

Desondanks is Openda nog niet helemaal tevreden. "Ik wil meer scoren en eindigen als topscorer. Ja, ik weet dat ik er dan wel wat meer moet gaan maken. Ik had er vandaag ook wel twee meer kunnen maken, die kritiek accepteer ik dan ook. Maar ik heb de doelpunten misschien wel bewaard voor de volgende wedstrijd", besluit hij met een knipoog.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen