Levchenko bang voor sneeuwbaleffect na coronastatement MVV

22 december 2021, 09:41

MVV Maastricht gaat deze winter geen ongevaccineerde spelers halen, waar Liverpool eerder ook al liet weten geen spelers aan te trekken die niet gevaccineerd zijn. Evgeniy Levchenko, voorzitter van het VVCS, is bang voor een sneeuwbaleffect.

"Het zou kunnen dat meerdere clubs deze policy gaan volgen wat betreft het coronabeleid. Je krijgt door dit soort opvattingen hoe dan ook een scheiding in de maatschappij, of het nu in algemene zin of op voetbalgebied is en dat vind ik vervelend. Ik kan enigszins begrijpen dat clubs zichzelf willen beschermen, maar wat MVV doet vind ik kortzichtig. We weten zelf zó weinig van de materie", aldus Levchenko in De Telegraaf. Hij merkt dat er meer transfervrije spelers zijn dan ooit, mede door het coronavirus.

"Een aantal spelers heeft zich absoluut gedwongen gevoeld zich te laten vaccineren, om zo gemakkelijker aan een nieuwe club te kunnen komen. Om het zogenaamde 'gezeik' te voorkomen", aldus de oud-voetballer, die vindt dat clubs en spelers met elkaar in gesprek moeten blijven. "Men moet in het belang van elkaar blijven denken. Als je dit bijvoorbeeld vanwege geloofsovertuiging niet wil of kan doen, dan kan het niet zo zijn dat je buiten de maatschappij wordt geplaatst. In dit geval de voetbalwereld. Het is geen plicht en een dergelijke overtuiging maakt iemand niet ineens een ander mens."

MVV was duidelijk over de maatregel die intern genomen wordt. "Het virus zo goed mogelijk bestrijden bereik je alleen als iedereen in de organisatie is gevaccineerd", liet een woordvoerder van de club weten. Levchenko snapt die redenatie niet helemaal. "Je ziet dat juist in de voetbalwereld, spelers enorm de regels naleven. De gevolgen van het hebben van het virus, zijn op een enkeling na ook erg beperkt gebleven. Waardoor je eigenlijk als club niet zwart-wit kunt zeggen een ongevaccineerde niet te contracteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen