Bizar: Kasanwirjo krijgt snelste rode kaart in bijna zeven jaar

21 december 2021, 21:52

Voor Neraysho Kasanwirjo werd 21 december 2021 een datum om heel snel te vergeten. De verdediger van FC Groningen maakte vroeg in de wedstrijd een spijkerharde overtreding en werd door de scheidsrechter van het veld gestuurd. Het is de snelste rode kaart in bijna zeven jaar tijd.

Kasanwirjo mocht namelijk al na drie minuten en drie seconden gaan douchen, nadat hij in een poging om de bal te spelen zijn noppen vol op het been van Dani de Wit plantte. De scheidsrechter voelde zich genoodzaakt om rood te trekken, waardoor FC Groningen bijna de gehele wedstrijd met een man minder moet spelen op bezoek bij de Alkmaarders.

Kasanwirjo werd de snelste speler met rood sinds Jetro Willems, die in februari 2015 al binnen een minuut uit het veld werd gestuurd. De linksback heeft met 29 seconden nog altijd het record in handen. Willems zette met gestrekt been een tackle in op NAC-tegenstander Gill Swerts en werd van het veld gestuurd. Hij nam het record over van Bonaventure Kalou uit 2001.

Al snel na de rode kaart dacht AZ de score te openen, maar de scheidsrechter keurde de treffer van Yukinari Sugawara af wegens buitenspel. Voor de bezoekende ploeg restte daarna niets anders dan massaal verdedigen. Dat ging de ploeg van Danny Buijs in de eerste 45 minuten in ieder geval bijzonder aardig af: Groningen haalde het rustsignaal met de brilstand op het bord.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen