'Ajax en Brobbey zijn rond, clubs onderhandelen over koopoptie'

21 december 2021, 19:15

Ajax en Brian Brobbey hebben een persoonlijk akkoord bereikt over de terugkeer van de negentienjarige aanvaller. Brobbey koos afgelopen zomer voor een transfervrij vertrek naar RB Leipzig, maar kiest al na een halfjaar voor een terugkeer naar Amsterdam.

Dat meldt Fabrizio Romano op Twitter. De club en speler zijn rond, de clubs zijn momenteel nog aan het onderhandelen. Ajax hoopt namelijk nog altijd een koopoptie op te nemen in de deal. Volgens De Telegraaf-journalist Mike Verweij was daar aanvankelijk geen sprake van, maar Romano meldt op zijn Twitter dat de onderhandelingen daarvoor zijn gestart.

Brobbey wil zelf dolgraag terug naar Ajax, dat zijn volledige salaris tot het einde van het seizoen zal overnemen. De spits wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd van de Duitse middenmoter, waar hij slechts sporadisch in actie kwam. Brobbey wacht nog altijd op zijn eerste treffer in Duitse dienst en heeft inmiddels afscheid genomen van zijn ploeggenoten.

Met de komst van de spits is één van de wensen van coach Erik ten Hag vervuld. Hij wilde deze winterstop op zoek naar een alternatief voor Sébastien Haller, die momenteel moet concurreren met de matig presterende Danilo.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen